Village Hall and Public Works Facility

Pingree, Illinois

Kluber Architects + Engineers was awarded the Design/Build project for a combined Village Hall and Public Works Facility for the Village of Pingree Grove. The new facility is a two-story, 28,000 SF facility.

The Village Hall portion of the building includes space for reception, offices and work areas. There is a large meeting room with kitchenette and new Board Meeting Room. The Building Department includes a private offices and cubicles for the village staff, as well as a office vestibule, service window and full kitchen.

The Public Works Department includes offices, locker rooms, toilet rooms, break/ meeting room and a wash-down laundry room.  The service wash bays include vehicle wash bays and storage. Overlooking the wash bays is a stair-accessible mezzanine with storage.

The new municipal center broke ground on Monday, July 23, 2018 and construction was completed in the summer of 2019.

 

Owner

Village of Pingree Grove

Project Type

New Construction

Services Provided

Architecture
Electrical Engineering
Mechanical Engineering
Structural Engineering

Project Size

28,000 Square Feet